Pred obiskom restavracije Aftr v Ljubljani sem razmišljal, ali lahko Jorg Zupan sploh še naredi kaj boljšega. Njegove kreacije so bile vedno do sedaj izredne in bi jih bilo res težko izboljšati. Ooo, kako sem ga podcenjeval! Letos (2025) so bile jedi, ki jih je dostavila njegova ekipa, še za razred boljše od mojih zadnjih izkušenj. Neverjetno!
fotografije: Peter Bajnoci, https://peterbajnoci.com/
Pozdrav iz kuhinje: korenje, zažgan kruh, zhug:

hladna predjed: ruska solata, dimljena krača:

topla predjed: ožgana postrv na žaru, jogurt, kumare, čemaž:

prva glavna jed, jadranska riba (oslič), šitake, rumenjak, čili, parmezan, čemaž:

druga glavna jed, mesna: teletina, kremne koprive in špinača, karamela, hrustljava feta:

Sladica: panakota, rabarbara, vanilija, kokos, sečuan:

