kozarec rdečega vina

Razlike med Cabernet Sauvignonom in Merlotom


Merlot in cabernet sauvignon sta najbolj pogosti vrsti rdečih vin in je dobro poznati osnove razlike med njima

Merlot in cabernet sauvignon sta dve vrsti rdečega vina, ki ju najdemo po vsem svetu. Oba sta priljubljena in cenjena, vendar imata nekaj bistvenih razlik.

Merlot je najpogosteje uporabljena sorta v Bordeauxu in je znan po svoji mehkosti in nežnosti. Ima srednje do nizko vsebnost taninov in je zato bolj okusen od cabernet sauvignona. Ima tudi bolj sadne arome, kot so jagoda, češnja in črni ribez, medtem ko ima cabernet sauvignon bolj zemeljske arome, kot so črni ribez in kava.

Cabernet sauvignon je najpogosteje uporabljena sorta v Kaliforniji in je znan po svoji trdnosti in moči. Ima visoko vsebnost taninov, kar pomeni, da je vino bolj čvrsto in ga lahko v ustih občutimo bolj suhega. Ima tudi bolj zemeljske arome od merlota, na primer črni ribez, kava in čokolada.

Obe vini se dobro dopolnjujeta v mešanicah, saj merlot vinu daje mehkost in sadne arome, medtem ko cabernet sauvignon vinu daje čvrstost in zemeljske arome.

Če ste ljubitelj mehkega, okusnega in sadnega vina, bi morali poskusiti merlot, če pa uživate v trdem, močnem in zemeljskim vinu, je cabernet sauvignon prava izbira za vas. Obe vini pa sta odlična za kombinacijo s hrano, merlot se dobro poda k mesu z manj maščobe, kot so piščanec, puran in ribe, medtem ko se cabernet sauvignon dobro poda k mesu z več maščobe, kot je govedina, jagnjetina in divjačina.

Poznavanje razlike med merlotom in cabernet sauvignonom vam bo pomagalo prepoznavati vina z desnega ali levega brega v Bordeuaxu.

Advertisement

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s