Testenine s šparglji in kozicami


Peter Bajnoci pripravlja odlične jedi za k dobrim vinom. K temle testeninam bi izvrstno ustrezal Prosecco, morda tudi Prosecco Rosé.

peterbajnoci.com

Sezona špargljev je na vrhuncu, zato sem tokrat pripravil testenine s šparglji in kozicami in z nekoliko nenavadno izbiro testenin.

Sestavine za 4 osebe:

500 g testenin za lasagno
1 šop zelenih špargljev
pol kilograma kozic
1 strok česa
limonin sok
1 rumenjak
pest naribanega parmezana
maslo
oljčno olje

sol/poper

Priprava:

Šparglje operemo in jim odrežemo vrhove, ki jih postavimo na stran. Preostali del špargljev narežemo na manjše kose in jih vržemo v slan krop ter kuhamo približno 15 minut.
V ponev damo eno žlico masla in dve žlici oljčne olja približno 5 minut pražimo vrhove špargljev. Dodamo na drobno sesekljan česen in pražimo še toliko časa, da česen zadiši. Dodamo sok približno polovice limone in dobro premešamo. Dodamo kozice in jih še par minut kuhamo s šparglji. Solimo in popramo. Kozico odstavimo.

Šparglje, ki se kuhajo v kropu odstranimo iz vode. Vodo, v kateri so se kuhali šparglji ohranimo…

View original post 111 more words

2 thoughts on “Testenine s šparglji in kozicami

    1. Pozdravljena, Ljudmila. Ta težava se lahko pojavi iz več razlogov. Mogoče bi predlagal, da v prihodnje pazite, da uporabite dovolj veliko kozico in da je v njej dovolj vode. Druga zadeva, na katero morate paziti je količina testenin, ki jih kuhate. Če je količina prevelika, se kaj hitro zgodi, da testenine ne bodo imele dovolj prostora v kozici, da bi šle narazen (zato raje uporabite nekoliko večjo posodo). Zelo pomembno je tudi, da voda zelo močno vre, saj se bo njena temperatura, ko boste dodali testenine, nekoliko znižala, zato je pomembno, da uporabljate tako kozico, ki zelo dobro prevaja toploto in omogoča, da voda zelo hitro začne nazaj vreti, potem ko ste dodali testenine. Seveda, ko boste testenine dali v vodo, jih dobro premešajte in to med kuhanjem storite še parkrat, da se tako prepričate, da so testenine lepo ločene. Upam, da bo teh par nasvetov v prihodnje preprečilo neprijetno sprijemanje. Uspešno kuhanje še naprej vam želim.

      Liked by 1 person

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s